Anita mellprotézisek

Természetes érzés

A sebgyógyulás és az esetleges utókezelés lezajlása után kerülhet sor a megfelelő szilikon protézis kiválasztására. 

A protézis visszaadja az optikailag ideális külső megjelenést, és helyreállítja a test anatómiai egyensúlyát. Ezáltal megelőzhető, a gerinc deformmitása, és a helytelen tartás okozta panaszok kialakulása. 

Az Anita szilikon mellprotézis tökéletesen illeszkedik a mellkasra, lágyan követi a műtéti heg vonalát, anélkül, hogy nyomást gyakorolna az érzékeny hegvonalra. Súlyban, konzisztenciában, mozgásban tökéletesen hasonlít az ép mellhez. 

Viseléskor átveszi a testhőmérsékletet, így tapintáskor is ugyanolyan melegérzetet ad, mint a természetes mell.

Sportolhat, úszhat (tenger- vagy termálvízben), hasra fekhet, vagy szorosan magához ölelhet valakit, tapasztalni fogja, hogy a protézis külső szemlélő számára teljesen észrevétlen. 

Bőr - és testbarát anyagok

Az Anita szilikon mellprotéziseket igen finom tapintatú, matt, - a bőrhöz hasonló küllemű - természetes alapanyagokból készült fólia veszi körül. Mivel semmilyen vegyi anyaggal nem kezelik, a fólia tökéletesen bőrbarát, ezért a protézis közvetlenül a testen is viselhető, dermatológiai elváltozást nem okoz. 

Az Anita protézisek néhány típusának érintkező oldala finom mikroszál - bevonattal rendelkezik. Az igen lágy tapintatú, bőrbarát, légzésaktív mikroszál rátét a legújabb fejlesztések eredménye. 

Amit a mikroszálról érdemes tudni

A mikroszál olyan extrafinomságú szál, amelyben a rostok átmérője tízszer kisebb a hajszál rostjainak átmérőjénél. Előnye a természetes szállal szemben, hogy nem tárolja a testnedvességet (izzadságot), hanem a testről elvezeti, gyorsan kifelé továbbítja. (Míg a pamut 65%-ig képes felvenni a nedvességet, addig ez az arány a szintetikus mikroszál esetében csupán 2-5%)

A mikroszál különleges tulajdonságai a test bőrével szoros érintkezéskor jutnak legjobban érvényre, ezért közvetlenül testen is viselhető. 

Egyenletes súlyeloszlás

A legtöbb protézis súlya megegyezik az azonos méretű mell súlyával. Anatómiai egyensúly helyreállításának érdekében ez fontos szempont. Néhány típus súlya azonban valamivel könnyebb. A megfelelő súlyú protézis kiválasztásához mindig figyelembe kell venni az egészségügyi szempontokat. A kar limfödémás elváltozásakor csak könnyített súlyú protézis viselhető. 

A szilikon protézisek ápolása

Tapasztalni fogja, hogy az Ön Anita szilikon protézise milyen könnyen ápolható. Ugyanúgy, mint saját testét rendszeresen enyhén szappanos vízzel mossa le, majd puha törölközővel törölje szárazra. 

A protézist óvni kell szúrástól, vegyi anyagoktól, erős hőhatástól. 

A mikroszál bevonattal rendelkező protézisek néhány perccel lassabban száradnak. Ezt vegye figyelembe, ha a protézisét lemosás után azonnal viselni szeretné. A textil bevonatról a felesleges vizet gyengéd mozdulatokkal itassa fel. Helyezze a dobozába úgy, hogy a mikroszál bevonat kerüljön felülre. Levegőn szárítsa meg. Hajszárító használata tilos. 

Kérjük mindig olvassa el és tartsa be a termékhez mellékelt kezelési útmutatót!

Megfelelő forma minden testalkathoz

Az Anita szilikon mellprotézisek számos forma és méretválasztéka biztosítja a legtökéletesebb ellátást, amelyeknél figyelembe kell venni a műtét kiterjedését (részleges - vagy teljes emlőeltávolítás -), a műtéti heg érzékenységét, környezetének állapotát (sugárkezelés), az ép mell alakját és nagyságát, ugyan úgy, mint az érintett oldali kar állapotát (limfödéma).

 

 

Kapcsolat

 

Anita Referencia üzlet

Lajta Medical Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-909202
Adószám: 14555871-2-43

Cím: H-1123 Budapest, Kék Golyó u. 22.

Nyitva tartás:


Hétfő – Szerda: 9.00 - 17.00

Csütörtök:         9.00 – 18.00

Péntek:             9.00 – 16.00

Szombat:          9.00 - 13.00

Tel.: (+36 1) 225-1695
Fax: (+36 1) 225-1696
Mobil: (+36 20) 293-8950
Mobil: (+36 20) 293-8997