Mellműtét után

"Anita a nőknek, nőkért minden élethelyzetben!"

Mellrák után…Miért pont én ? És mi lesz ez után ?

HIT NÉLKÜL NINCS GYÓGYULÁS

Anitával rég nem láttuk egymást. A Fő – téren futottunk össze. Barátnőm még most is nagyon csinos. Semmit sem veszített lányos alakjából annak ellenére, hogy három gyermek édesanyja. Egymás szavába vágva kérdezgettük, kivel mi történt az elmúlt évek alatt. Anita elmondta, házassága boldog, gyerekei jól tanulnak, szereti a munkáját. Minden tekintetben sikeres az élete. Éreztem azonban, hogy van valami, amiről nem akar, vagy nem tud beszélni. Elárulta a szeme, a tartása. Jobb vállát felhúzta, és szinte védekezően tartotta maga előtt.

Ismerem ezt a tartást. Sokszor láttam más nőknél is, hiszen közel 30 éve foglalkozom mellműtött nők rehabilitációjával. Mesélni kezdtem a munkámról, és vártam.

         Vártam, hogy Anita kérdezzen, hogy megnyíljon. És egyszer csak elfátyolosodott szemmel kezdett mesélni. Fél évvel ezelőtt talált egy csomót a jobb mellében. Először nem tulajdonított jelentőséget neki, de annyit hallott a mellrák megelőzéséről a korai felismerés fontosságáról, hogy azonnal orvoshoz fordult. Félelme sajnos beigazolódott, a vizsgálatok rosszindulatú daganatot állapítottak meg. Bármennyire felkészültnek érezte magát, a rák diagnózisával való szembesülés megrázó volt. Az események ezután felgyorsultak; kórház, műtét, utókezelések.

És az önvád - az önmarcangoló kérdések, gondolatok?  Miért pont én?- És mi lesz ezután? Hogyan fog élni, és vajon meddig élhet? Képes lesz –e ellátni a családját, a munkáját? Hogyan tudja feldolgozni a műtét következményeit.

Kedves Barátnőm,

Túl vagy egy emlőműtéten. Értem és átérzem lelkiállapotodat. Tudom nem könnyű korábbi életedhez visszatalálni. A düh, a harag, a depresszió, a gyógyulásba vetett hit és az önbizalom hiánya kezdetben természetes. De most már elérkezett az a pillanat, amikor önmagadnak is segítenie kell, hogy visszanyerd önbizalmad, magabiztosságod. Nem szabad feladni személyiséged lényegét! Ne feledd, azok a belső értékek, amelyek jó baráttá, szerető társsá és gondoskodó anyává tettek, a műtéttel nem változtak. Minden, ami fontos volt a műtét előtt, az továbbra is része marad életednek.

A rákkal, pedig szembe kell nézni, hinni kell a gyógyulásban, saját magadban, hogy képes vagy rá és kezedbe tudod venni sorsod alakítását. Ez nem mindig könnyű. Erős hit, bátorság és a megváltozott testkép elfogadása, nagyon fontos a test és a lélek gyógyulásához.

Bár nagyon sok problémával, bizonytalansággal találod magad szemben, gyógyulásodnak legfontosabb feltétele Te vagy!

Hiszen az életben nincsenek garanciák, csak lehetőségek. És a lehetőségekkel élni kell!

 

Néhány szóban magunkról...

 

A német Anita Dr. Helbig GmbH. az egyetlen olyan gyártó cég, amely a protézistartó melltartók és fürdőruhák gyártása mellett - több mint 30 éve - a mellprotézisek fejlesztését és gyártását is saját maga végzi. Az Anita márkanév a világon mindenütt ismert és fogalommá vált. Termékeiket mindenkor az esztétikum, a nőiesség, a szépség, az igényes kivitel és az igen magas minőségi követelmény fémjelzi. 

Sok éves tapasztalat alapján dolgozták ki az Anita Care termékcsaládot, amely biztosítja Önnek a teljes ellátást, a tökéletes kényelem és biztonság érzését mellműtét után. Annak érdekében, hogy minden termékük nemcsak esztétikailag, hanem orvosi, egészségügyi szempontból is tökéletes legyen, valamint funkciójában is megfeleljen a műtéti megoldásoknak, az Anita munkatársai szoros együttműködést folytatnak sebészekkel, ortopédiai és egészségügyi szakemberekkel, valamint tanácsadókkal, akik a rák utókezelésében vesznek részt.

Hogyan tovább? Rehabilitácó műtét után

Test és lélek

Az emlő daganatos megbetegedésének tényét, egy melloperáció testi és lelki következményeit, az esetleges utókezelés mellékhatásait minden nő másként éli meg. A mell - a nőiesség, a szépség szimbóluma - elvesztésébe nehéz belenyugodni. Még a csökkentett radikalitású műtét is komoly lelki megrázkódtatást jelenthet, hiszen mellműtét után a legfontosabb kérdés:

  • Vajon észreveszik-e mások?
  • Látnak-e rajtam változást?

Műtét után egy bizonyos fokú depresszió, félelem, szorongás a betegséggel együtt járó tünetektől, az esetleges kezelésektől, az ismeretlen jövőképtől, az életminőség megváltozásától teljesen természetes. 

Nem Ön az egyetlen aki egyszerre éli át a bizakodás és a reménytelenség érzését. Ne szégyellje, bátran ossza meg félelmeit azokkal, akik közel állnak Önhöz. A pszichológiai tanácsadás is segítséget jelenthet.

Bár nagyon sok problémával, bizonytalansággal találja magát szemben, gyógyulásának legfontosabb feltétele az Ön személyisége, gyógyulásába vetett hite. Klinikai tapasztalatok bizonyítják, hogy a megküzdés vállalása, az érzelmi stabilitás, a pozitív gondolkodásmód megkönnyíti a gyógyulást, az új helyzet elfogadását, az önbizalom visszaszerzését.

"Ha boldog akarsz lenni - légy az." (Tolsztoj)

 

Az önbizalom visszaszerzése, a test szimmetriájának helyreállítása

 

A mellműtét esztétikai, kozmetikai, szervi következményeit, megfelelő külső mellprotézissel, vagy a mell rekonstrukciójával lehet helyreállítani. A plasztikai sebészet lehetőségeiről sebészorvosa tájékoztatja Önt. Egy bizonyos időt azonban várni kell ahhoz, hogy ilyen sebészeti beavatkozást elvégezhessenek. Mindenképpen kérje ki orvosa tanácsát. 

Mellműtét után a külső megjelenés helyreállításának legegyszerűbb és legtermészetesebb módja egy megfelelő formájú és méretű külső Anita szilikon protézis kiválasztása. A mellprotézis egy speciális melltartóban viselhető, így nincs szükség semmilyen további sebészi beavatkozásra és az egészséges mell későbbi méret-és formaváltozásához történő alkalmazkodás bármikor lehetséges.

Mindent egy forrásból - Az Anita Care filozófiája

TriProVita

Az Anita által kifejlesztett TriProVita rendszer megteremtette a mellműtét utáni ellátás tökéletes egészét, harmonikus egységét azáltal, hogy az egyetlen olyan gyártó cég, amely mind a mellprotézisek, mind a protézistartó melltartók és fürdőruhák tervezési és gyártási folyamatát saját maga végzi. A 130 éves múltra visszatekintő körültekintő fejlesztések alapja az Anita mellportézisek, protézistartó melltartók és fürdőruhák összhangja, szerves összetartozása. Az Anita egyedülálló TriProVita rendszere megkönnyíti az új helyzet elfogadását, az önbizalom visszaszerzését mellműtét után.

Az Anita termékeket mindenkor az esztétikum, a nőiesség, a szépség, az igényes kivitel és az igen magas minőségi követelmény fémjelzi. Az Anita Care termékcsalád a legnagyobb kényelmet, a legkíméletesebb és legtökéletesebb megoldást biztosítja mellműtét után, így viselője elfeledkezhet arról, hogy életminősége átmenetileg megváltozott.

Anita protézisek

A sebgyógyulás és az esetleges utókezelés lezajlása után kerülhet sor a megfelelő szilikon protézis kiválasztására. A protézis visszaadja az optikailag ideális külső megjelenést, és helyreállítja a test anatómiai egyensúlyát. Ezáltal megelőzhető, a gerinc deformmitása, és a helytelen tartás okozta panaszok kialakulása.

Bővebben

Anita Gyógyászati melltartók

A protézistartó melltartók speciális - a hagyományos melltartóktól eltérő - kialakítása biztosítja mindazokat a követelményeket, amelyek mellműtét után orvosilag és esztétikailag elengedhetetlenek: A mellkosarakba bevarrt "zsebek" biztosítják a protézis tökéletes tartását, így az mozgás alkalmával sem csúszik el...

Bővebben

Protézistartó fürdőruhák

A fürdőruhadivatban mindig van valami új és változatos, így nem mindig könnyű a választás. 

A megfelelő modell segítségével az alakproblémák korrigálhatók, az előnyös pontok hangsúlyozhatók. A megfelelő modell egyszerűen szebbé teszi Önt.


 
 

Bővebben